Terugblik

Zanggroep Spirit 2e van Nederland op Balk Topfestival in Rotterdam

Zangroep Spirit is zaterdag 9 november tweede geworden op het prestigieuze Balk Topfestival in De Doelen in Rotterdam!!!

Het Balk Topfestival wordt één keer in de twee jaar gehouden en dan strijden de beste koren en zangroepen van heel Nederland in een aantal categorieën om de eer van het beste koor van Nederland. Spirit mag zich nu de komende twee jaar 2e van Nederland noemen in de categorie “grote groepen”!

Een prachtig optreden met speciaal hiervoor ingestudeerde nummers werd bekroond met een staande ovatie en de professionele jury beloonde het optreden met een geweldige 8.4 gemiddeld, met een close finish ten opzichte van winnaar Repeat uit Duiven.

Na een sfeervolle en originele opkomst uit de zaal met “Pokare”, gezongen in het Maori (jury: “wat een sfeervolle start”), werd de zaal muisstil van het à capella weergegeven “Ken je mij” (“mooie intentie en zeer doorleefde interpretatie”). Daarna verrasten we de zaal met het krachtige “Delilah” van ‘Florence and the Machine’ en het sfeervolle “Watch over us” (“jullie laten je ervaring zien met het podium en jullie opstellingen”). De afsluiter met het zeer actuele “Lazarus” van David Bowie met een stukje gewaagde improvisatie (“heel mooi gedaan”).

Wij zijn supertrots op dit resultaat en door deze prestatie is Spirit automatisch geplaatst in de topklasse op het festival in 2021!

Terugblik Balkfestival Zuid 2019
Terugblik Balkfestival Centraal 2018
Terugblik Balk Topfestival 2017